Home » Elske de Vries

Elske de Vries

Elske de Vries is van Nederlandse komaf, haar dubbele functie in het bestuur van Friesio Foundation is als secretaris en als penningmeester. Ze wordt door vrienden omschreven als een “workaholic” en is dit ook zeker, gedreven door de passie voor haar vakgebied Tourism for All. Het bevorderen van deelname van mensen met een handicap en senioren aan reizen en toerisme, integratie en inclusief beleid (inclusion) staan hoog in haar vaandel.

De motivatie om onderdeel te zijn van Friesio Foundation wordt door Els als volgt verwoord:

Ik heb zelf meegemaakt hoe het is om niet deel te kunnen nemen aan de leuke dingen van het leven, om buiten de maatschappij te staan. Ons gezin bestond uit mijn vader, die zwaar gehandicapt was vanwege Multpli Sclerose en de ziekte van Parkinson – mijn moeder, die heel slechtziend was – mijn broer, die vanwege een hersenbloeding bij de geboorte zwaar lichamelijk gehandicapt was en ikzelf, de enige die niet gehandicapt was. Reizen in een tijd waarin het woord “toegankelijkheid” nog uitgevonden moest worden was er in ons gezin niet bij; met twee rolstoelen was praktisch de hele wereld ontoegankelijk. Vakantie en reizen zijn in mijn visie “de slagroom op de koffie”! Vakantie komt meestal helemaal achteraan, na “ernstige” zaken zoals scholing, revalidatie, behuizing of woonvorm, op orde stellen van financiële zaken enzovoort….. en vakantie en recreatie maakt het leven nu net zo leuk. Leven met een beperking en toch je horizon verbreden, dat moet kunnen! Ik ben dus gemotiveerd “tot op het bot”.

De vaardigheden van Elske liggen vooral op gebied van mensenkennis en overtuigingskracht; zij is een uitstekend onderhandelaar – zeker in eigen vakgebied -, kan enthousiasmeren en overtuigen, heeft kennis van- en ervaring met zeer veel verschillende culturen, en beschikt over commercieel inzicht in de “gehandicaptenmarkt”. Dankzij haar analytisch denkvermogen is zij goed in het oplossen van ingewikkelde vraagstukken,
Elske is ook een ervaren netwerker met een uitgebreid (grotendeels Europees) netwerk – haar talenkennis is hierbij uitermate bruikbaar. Haar broer is degene naar wie Friesio Foundation vernoemd is – Friesio was zijn koosnaampje – en Friesio is de grote inspirator van de Foundation. Vanwege de leeftijd van Elske (nu 70 jaar) en haar jarenlange ervaring en expertise in Europese projecten – voornamelijk op gebied van Toegankelijk Toerisme – is de bijnaam ‘Grandmother of Tourism for All’ haar op het lijf geschreven.

 

Contactgegevens Els de Vries:

Stuur haar een e-mail.